Årets ildsjel Olaus Dalsplass

20180120_203014

Bygdas egen dugnadsgeneral Olaus Dalsplass ble tildelt tittelen årets ildsjel, en pris som deles ut i et samarbeid mellom Danske Bank og Halsen Musikkforening. Prisen ble første gang delt ut i 2007 og ble delt ut ved kveldens nyttårskonsert på Hell.

Olaus har sitt daglige virke som vaktmester i Stjørdal Kommune. Ved Forradal Oppvekstsenter elsker alle barna Olaus, ved Hegra Bosenter blir Olaus omtalt som en kjernekar av beboerne.  I tillegg er Olaus vaktmester ved Hegra Legekontor. Rådmann i Stjørdal har tidligere sakt at den dagen Olaus velger å gå av med pensjon, må han erstattes av minst 3 mann.

Olaus har satt synlige spor etter seg i bygda. Han har vært dugnadsgeneral ved utbyggingen av både forsamlingshuset Skogtun og skihytta på Åstjønna. Etter ferdigstillelse av disse har han tatt rollen som vaktmester. Her har Olaus lagt ned mange årsverk til sammen. Det siste byggeprosjektet til Olaus har vært ny hytte ved Rauåtjønna. Denne har han nærmest på egenhånd fått bygget opp til et nytt flott turmål. Hytta har fått navnet «kåken» mens Olausbu burde være et mer passende navn.

Ved skihytta har han lagt ned et enormt antall timer med å lage skispor til glede for hele dalførets skiløpere. Det finnes vel knapt en snøskuter i verden som har dratt en sporlegger lenger.

Tror Olaus er den mest ivrige HV soldaten i dalføret også, det er nesten så vi unner han en liten krig etter all trening og arbeidet.

Olaus er aldri vanskelig å be om hverdagslige problemer heller, en lekk kran, eller en ødelagt oppvaskmaskin, Olaus ordner opp. Har han ikke en del som kan brukes hjemme i «garasjen» så lager han en. Tid til en prat om stort og smått med alle tar han seg også tid til selv om han vet at da blir det enda seinere kveld før han er ferdig med det han har tenkt å gjøre i dag.

Vi kunne fortsatt i det uendelige…..

Vi i Førbøgda i lag gratulerer Olaus med en høyst fortjent pris.

Tusen takk for alt du har gjort og gjør for bygda vår.

 

Stian Flobergseter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.