Forradal arbeiderlag jobber for spredt boligbygging

Arbeiderlagets leder Per Erik Moen sier at boligbygging er en viktig det av utviklinga for bygda.

Boligbygging i grendesentra

Forslaget fra Forradal Arbeiderlag fikk full oppslutning på årsmøtet i Stjørdal Arbeiderparti.

Stjørdal kommune har i kommuneplanens samfunnsdel 2010 – 2022 vedtatt å videreføre en desentralisert boligbygging i kommunen der 60/40-fordelingen mellom sentrum og distriktene er en målsetting.

Mye er gjort fra kommunens side for å legge til rette for en slik fordeling, ved at nye og nyrenoverte skoler og barnehager er bygd i grendesentra Skjelstadmark, Elvran, Forradal og Flora. Dessuten er det også investert i nye renseanlegg for kloakk og kommunalt vannverk i grendesentra.

I samfunnsdelen av kommuneplanen står det også at vi skal ha en ja-holdning til spredt boligbygging i disse områdene, såfremt ikke dyrket jord eller viktige kulturlandskapselementer blir berørt.

Videre sies det også at det kan være riktig å vurdere kommunalt engasjement og tilrettelegging til fordel for mindre boligfelt knyttet til oppvekstsentra i Skjeldstadmark, Flormo, Elvran og Forradal.

Stjørdal Arbeiderparti mener at tiden nå er inne for at det fra kommunens side tas et initiativ for å realisere et kommunalt engasjement for mindre boligfelt i disse grendesentra. Dette kan skje gjennom et eget kommunalt felt eller i samarbeid med private grunneiere/interessesenter i området.

Stjørdal Arbeiderparti mener at det er særlig viktig at dette snarest realiseres i Forradal og Flora der økt boligbygging er viktig for at folketallet og dermed kundegrunnlaget for Nærbutikkene i disse grendene skal bestå som et viktig element for bolyst i bygda.

Årsmøtet i Stjørdal Arbeiderparti håper og forventer at dette kan bli en realitet snarest og at det er en politisk vilje i Stjørdal kommune for at dette vil skje, slik at vi fortsatt skal kunne ha livskraftige og levende bygdesamfunn i Stjørdal.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.