Turmål i Forradal

Vigdevann

Gammelveien fra Overvigdenes

Jutulsteinen

Sagnet forteller at Jutulen – som ikke likte kristenmannsblod – sto oppi Blåstøyten i Meråker med en diger stein. Denne kastet han i retning Værnes kirke nede på Stjørdal da kirkeklokkene ringte og lagde leven oppi fjellet. Men steinen glapp på lillefingeren og landet noen kilometer unna.

Noen mener at den store steinen ble liggende da den siste istida trakk seg tilbake for ca. 10.000 år siden. Dette er vel mer sannsynlig enn at det var jutulen som kastet steinen…………

Steinen veier ca. 20 tonn og kan beveges med én sterk hånd. Det å kjenne og se at steinen beveger noe seg kan være artig, men det oppfordres til forsiktighet. Ingen må komme i skade ved et uhell. Og det vil også være dumt om steinen rullet avgårde!

Adkomst: Mot Forradal. Skiltet på E14 ca. 2,5 km øst for Hegra sentrum. Ved Moen / Samvirkelaget i Forradal, ta til høyre mot Vigdenes. Fra Vigdenes videre mot Risvola. Bomvei. Stedsanvisning med lite skilt «Jutulsteinen» ved veien til Risvola.

Kjør gjerne noen hundre meter lenger og parker ved Risvola. Her er det fint nede ved elva. Et flott sted for mat- og kafferast.
Kanskje kan du også bade i en kulp? En deilig sommerdag kan det være behagelig!

Vinters tid vil snøforhold / evt. brøyting avgjøre om du kommer frem mot Risvola. Ikke ta noen sjanser her!
Du kan også kjøre «rundtur» gjennom Forradal. Inn på fylkesveien mot Forradal 2,5 km øst Hegra, og fra Vigdenes kan du igjen komme ned på E14 i Flora, ca. 20 km øst for Hegra.

Edjin rundt

Over dalen

Kjerkleia

Turstien følger en gammel ferdselsvei fra Grønsethgrenda i Forradal og ned til Hegra. Langs heile strekningen har forfedrene våre satt sine spor igjennom tusener av år. Her ligger noen av Norges største helleristingsfelt, du passere ei dyregrav brukt til bjørnefangst, runestein, mange husmannsplasser, setervoller, torvtak, dammer kveindrift. Langs stien finnes benker for å raste, gapahuk,med flott utsikt.

Mer info om denne turstien finnes på Kjentmann Stjørdal sine sider

1 Comment

 1. Gunnar Storbakken

  Hei!

  Jeg flyttet til Stjørdal for vel ett år siden og bor på Ertsgardsneset.
  Da jeg liker ørretfiske veldig godt, så har jeg lest meg frem til at fiske i Forra kan være et godt alternativ. Skulle derfor ønske at noen kunne fortelle meg om hvilke typer agn osv. som er best i Forra f.eks.? Men gjerne andre steder også.
  Når en kommer til et nytt og ukjent sted er det alltid noen praktiske detaljer som kan være vanskelig å finne ut av, iallfall når en ikke har kjente venner/familie på stedet.
  Da jeg nå ikke har fått fiska noe særlig på snart ett år, så håper jeg noen kan komme med noen tips/råd til meg.
  Vil bli meget takknemlig om noen sender en mail eller annet for noen forhåpentlig vis gode råd.

  Mvh
  Gunnar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.