Festmiddag for ministrertreff i Skogtun

Torsdag 11.10.12 var det duket for storfint besøk i Skogtun, da nordiske ministre for næring, energi og regionalpolitikk var samlet sammen med et knippe lokale topper innen næringsliv og politikk. Dagen hadde vært brukt til lange og givende møter, og ble avslutta med en flott festmiddag i Skogtun. Det ble servert et mye omtalt elgsodd, laget av lokale kokker, og med en ekstra dæsj pepper beordret av Eivind Hellstrøm. Sistnevnte hadde da også fått med seg debatten i lokalpressen ang. hovedstadskokker for å koke trøndersk festmat, men hadde ingen intensjoner om å ta æren for maten sjøl. Han var seg vel bevisst sin rolle i Skogtun i kveld, for å skape blæst om arrangementet og talte varmt om sin interesse for matkultur og tradisjon.

Kjøkkenet på Skogtun fungerte fint for anledningen, bra ombygginga er ferdig. For selv om Hellstrøm påpekte kokkens nødvendighet av å være tilpasningsdyktig tror jeg han ville slitt i det gamle kjøkkenet. To flinke elever fra Ole Vig var invitert til å delta i tilberedningen, og jeg tenker det var en stor opplevelse for dem å stå på kjøkkenet på Skogtun sammen med selveste Eivind Hellstrøm.

Til dessert ble det servert en nydelig surmelkspannacotta med multesuppe, krumkake og en svensk multevin. Og jada, multene var fra trøndelag;-)

Ivar Vigdenes geleidet oss gjennom kvelden med stø hånd og morsomme innslag om trøndersk festkultur og våre stolte tradisjoner og sterke tilknytning til våre naboer i norden. Ola Borten Moe, som var kveldens vert, var stolt over å invitere sine nordiske kolleger til trøndelag og Skogtun. Han påpekte hvor nært vår historie er vevd sammen i fortid og nåtid, og nettopp deltakerne i dette selskapet jobber for at vi skal arbeide like nært sammen i framtida.

Det er godt å se at Ivar klarer å bevare bygdaguten i seg, og sammen med hans sjarmerende entusiasme og tydelige stolthet over regionen og tradisjoner bidro det til en fantastisk fin stemning i salen. Han fikk fram noen av bygdas tradisjoner ved å fortelle om sin første fest på Skogtun som 15 åring, da han på en og samme kveld dansa med en klasseveninne, mora og bestemora hennes. Og som seg hør og bør ble gjestene bedt om å gå ut for å røyke, og bruke bakutgangen for å gå og slå lens.

Takk for maten-talen ble holdt av Steingrímur Sigfússon, islandsk minister som på tross av debatten om Leiv Eriksson egentlig er nordmann eller islending, kom fram til at «Eg er ein Trønder!».

Det var en veldig trivelig kveld, og utrolig artig at et slikt arrangement ble lagt til vår lille bygd. Jeg tror ikke det er så mange som engang ville tenkt tanken, men Ivar fikk det faktisk til å skje. Fabelaktig reklame for bygda og regionen, og jeg er veldig takknemmelig for at jeg fikk være med på dette.

(Du kan klikke på bildene for å se en større utgave, og bla mellom de med piltastene)

Skogtun dekket til fest


Kokkene


Hellstrøm rører i soddgryta på Skogtun


Kokkeelever fra Ole Vig, Ida Michelle Kjelvik og Pawel Bednarski sammen med Hellstrøm på kjøkkenet på Skogtun.



Sagalaks og eggesalat i lefse, Sesam-profiterols med kongekrabbesalat og Quiche med Ytterøykylling og Edel blå fra Gangstad.


Ivar Vigdenes i samtale med Nils Kristian Nakstad fra Enova og Erik Haugane, fra Det norske

Varaordfører Ole Hermod Sandvik, daglig leder i Stjørdals-nytt Paal Larsen


Erik Haugane og Ingvild Kjerkol





Nakstad og Borten Moe


Anna Cesilie Brustad Moe[


Ivar, Ola og Eivind i samtale på Skogtun


content/uploads/2012/10/DSCF2169-e1350074625521.jpg»>

Vigdis Undsgaard åpnet med vakker operasang.



Sjarmerende sang og flørting med Ola Borten Moe.


Ivar ledet oss gjennom kvelden på en lett og trivelig måte med sin engasjerende framtoning.


Eivind Hellstrøm presenterer kveldens meny og prater varmt for matkultur og tradisjoner.


Det ser godt ut, og det smakte godt.



Ivar viser de siste ukers oppslag i media ang. ministrertreff og soddkalas i Skogtun – Det var ikke lite – og vi setter stor pris på publisiteten!


Kveldens vert Ola Borten Moe prater varmt om nordisk hostorie og samhandling.


Otr og Pjotr viser trøndersk rockehistore på en halvtime – morsomt og engasjerende, om enn noe parodisk;-)


…skal vi hoil omkring kværainner, og vi veit det her skal gåååå…
Forsamlingen lot seg engasjere i trøndersk rockehistorie.


Trøndersk lighterballade fra 80-tallet


Paal Larsen og Ole Berthelsen, kommunikasjonssjef i olje- og energidepartementet lot seg engasjere i lighterballaden.

Paal Larsen og Ole Berthelsen, kommunikasjonssjef i olje- og energidepartementet lot seg engasjere i lighterballaden.


Surmelkspannacotta med multesuppe.


Steingrimur Sigfridsson, Islandsk minister, holder takk for maten-talen.


Kjøkkenpersonalet takkes for maten.


Arnsteins spillte opp til dans.


Ivar avslutte med en dans


Se også dagens reportasjer fra Stjørdals-nytt og Bladet.

2 Comments

  1. Arnfinn Skjervold

    Artig lesning. Tilfeldigvis har jeg hilst på Steingrimur Sigfusson. Det skjedde på flyplassen i Reykjavik for et år siden. Hans bror er en kamerat av meg i Oslo.

  2. Arnfinn Skjervold

    Min kommentar i går var litt kjapp. Det er ikke så ofte vi som er utflyttet benytter anledningen til å rose hjembygda og sambygdinger. Jeg er imponert over den lokale representanten, som ser ut til å ha stått med rak rygg selv om han egentlig hadde fått sparken. Nå ble det jo ikke slik, likevel. Vi skal heller ikke alltid stole på alt avisene skriver. Aftenposten skriver i dag at Ivar Vigdenes er oppvokst 150 m fra Skogtun. Om det var i Djupdalen eller i Dalsauneskogen står det ikke noe om, unøyaktig var det uansett. Som et apropos nevner jeg at vi er flere vennepar som i morgen reiser til utlandet, sammen med blant andre broren til den islandske takk for maten-taleren..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.