Færbøgda i lag- status

Færbogda i lag_Bcard_Front_08112013

 

 

 

 

 

 

STYRETS ÅRSMELDING 2013 FÆRBØGDA I LAG

 

  1. Tillitsvalgte;

 

Leder; Stian Flobergseter

Nestleder; Ole Johnny Fosse

Kasserer; Gunn Fossen

Sekretær; Heidi Thonstad

Styremedlem; Hege Anita Myran

1.vara; Mary Fossen, 2.vara; Sigmund Magne Kulås, 3.vara; Lill Beate Moen,

Revisorer; Arne Bjørn Fossen og Ruth Lovise Aandahl

Valgkomitè;

Håvard Fossbakk,  Lasse Andre Okkenhaug, Guri Larsson Vigdenes,

  1. Møter:

Det er holdt 3 styremøter, og 1 temamøte siden årsmøtet i 2013. På temamøtet ble Etatsjefen ved teknisk drift, Tore Rømo, invitert til å informere om kommunens planer om diverse saker angående Færbøgda.  Styret har også holdt kontakten og kommunisert via mail, telefon og når de har treftes i andre sammenhenger.

  1. Medlemmer 

I og med at Færbøgda i lag endret organisasjonsform 7 november 2012, vil de vi kalte “andelseiere” tidligere, nå gå under betegnelsen “Medlemmer”.

  1. Arrangement:

Akedag; Det ble arrangert en akedag i Ytterbakkan tidlig på vinteren, der mange møtte opp i strålende sol, og mange benyttet seg av hoppene som ble bygget opp. Det ble satt fram en grill, og mange benyttet seg av å handle på butikken denne dagen.

Ryddedag

Før 17 mai arrangerte Færbøgda i lag en ryddedag. Det ble da ryddet søppel langs veiene, og arrangert en sammenkomst ute ved Oppvekstsenteret etterpå, der det ble servering av kaffe, vafler og saft.

Sykkeldag;

Færbøga i lag arrangerte i juni en sykkeldag, der mange møtte opp på to hjul og ble med på en sykkeltur rundt Øya. En del møtte også opp uten sykkel og ble igjen på Oppvekstsenteret der grillen ble fyrt opp og det var klart til grilling.

Aktivitetsdag sammen med Butikken

7 september arrangerte Færbøgda i lag nok en aktivitetsdag der Fotball og Skotthyll sto på programmet. Mange store og små fotballsparkere deltok i en uhøytidelig fotballkamp og flere fikk prøve skotthyllbanen. Også denne dagen ble det grilling etterpå. Butikken arrangerte aktivitetsdag samme dag, så mange var innom å handlet på butikken denne dagen.

Aktivitetsdag Åstjønna

Det er blitt arrangert 1 aktivitetsdag på Åstjønna der det var muligheter for å ta ibruk skøytene på en sjelden god skøyteis. Det ble også tent bål slik at det var muligheter for grilling, samt servert varm saft. Mange hadde mange tatt turen til Åstjønna i kjempefint, men kaldt vintervær.

Det er i 2013 blitt undersøkt om det har vært noen interesse for å være med å arrangere en Bøgdadag. Interessen uteble og vi besluttet å ikke arrangere noen Bøgdadag i 2013.

  1. Mediagruppa/Færbyggen/Forraporten

Mediagruppa har jobbet med å skaffe stoff til avisa og Forraporten. Det jobbes stadig med å få inn stoff til avisa. Avisa gis ut 3 ganger i året. Forraporten har fortsatt økt oppslutning, med 66 saker og 110 000 besøk med 225 000 sidevisninger. Forraporten har vist seg spesielt viktig og godt besøkt i perioder da behovet for informasjon har vært stort, som f.eks. ras, flom og strømbrudd.

  1. Annet arbeid:

Færbøgda i lag har i 2013 bedt Grounder Solutions om å utarbeide en ny logo. Etter noe korrespondanse fram og tilbake kom vi sammen fram til en logo som styret er fornøyd med, og tenker å bruke framover. Det har vært 1 utleie av teltet i 2013.

  1. Færbøgdafondet: Søknad om støtte til bru ved Fiskeberget fra Paul Arne Rokke for dekking av materielle utgifter. Færbøgda i lag innvilget kr. 600,- til dette.

Færbøgda i lag har også gitt en gave til Norsk Luftambulanse fra Færbøgdafondet på kr. 2000,- etter den tragiske ulykken som rammet Familien Østerås i Januar.

 

HANDLINGSPLAN FÆRBØGDA I LAG 2014

 

Hva skjer i 2014?

  • Aktivitetsdager (Skøyter,aking,grilling)
  • Aktivitetsdager ( Fotball, Skotthyll, sykling, grilling)
  • Ryddedag før 17 mai (vaffel, kaffe, saft)
  • Bygdadag? (Elgvadet 31/8?)
  • Ungdomsklubb (sjekk interesse)
  • Utvikling butikk og oppvekstsenter
  • Utvikling Tomtbakkan
  • Nytt temamøte/ pushe på kommunen for eventuelt økt tilflytting/bygging i bygda
  • Forraporten og Færbyggen opprettholdes
  • 10 årsjubileum Færbøgda i lag i 2014
  • Vannmengde/utvidelse Mobakkan med tanke på boligbygging

 

Langsiktige mål:

  • Markering av Armfeldt , 300 år i 2017

  • Ønsker flere skribenter til avisa Færbyggen

  • Boligbygging/tilflyttning

  • Eldreboliger

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.