Vigden og Elvadsfoss fjellstyre og 4H klubbene i Forradal, Flora og Hegra har lagt ned en stor innsats ved Elgvadet de siste årene. En etterlengtet bru over Forra er kommet på plass og en flott naturmøteplass med benker og gapahuk er på plass.
Gjennom alle tider har Elgvadet, som det ligger i navnet vært et naturlig sted for folk og ikke minst dyr å krysse Forra. Nå er det endelig mulig å gjøre det på en sikker måte. Brua som har et spenn på 31 m og tåler en snølast på 48 tonn er konstruert av Bård Kringen.
De frammøtte fikk høre av Fjellstyrets leder Vegard Vigdenes og rådgiver i Forra 4H Trond Olav Beitland om arbeidet som var gjort ved Elgvadet de siste årene. Reindriftsfamilien Danielsen fra Meråker var representert med hele 4. generasjoner under åpningen. Sonja Danielsen fortalte om mange krysninger med livet som innsats og takket så mye for arbeidet med å skaffe en trygg kryssing av Forra.
Mens lursvein Ola Kai Ledang blåste til samling i lur urframførte Emil Beitland en nykomponert Elgvadetslått på langeleik til de frammøtte.
Den høytidelige åpninga av naturmøteplassen og brua var det Jan Yngvar Kiel som sto for. Han er i dag ass landbruksdirektør hos fylkesmannen i Sør-Trøndelag og har vært en nøkkelperson for reindrifta i Norge. Han la i sin hilsningstale vekt på samhold og samarbeid som en avgjørende faktor for levende bygder med gjennomføringsevne. Noe Elgvadet er et synlig bevis på.
Natursti og fiskekonkurranse hører med på slike arrangement. Mange fiskere prøvde lykken, men vinneren var udiskutabel. Storfiskern Linus Aadal var så suveren at veiing var unødvendig for å kåre en vinner. En ny fiskestang var en velfortjent premie.
Vi ønsker alle velkommen til Elgvadet. Bruk området forsiktig, slik at ingen ser at du har vært der.
Stian Flobergseter
Det er snart 70 år siden jeg hadde min første tur til Elgvadet og videre inn til Vigdvatnet. Senere har det blitt mange flotte turer og opplevelser, enten det var på jakt, fiske eller bare for natur opplevelsen. De blir mange minner som dukker frem når jeg tenker tilbake på gamle dager. Det var nesten et uberørt område selv om det ble setret på de fleste vollene. Folk og fe hadde respekt for naturen den gang og satte få spor etter seg, og her er jeg ved kjernen i mitt anliggende. Slitasjen på naturen har vært stor og det er leit å se hvordan antall bål plasser øker og at søppel blir liggende igjen. Tar du turen videre inn til Sillermoen og opp til Færosen er det lelt å se sporene som ikke skulle ha vært der. Det hører med til god folkeskikk å rydde etter seg, la nestemann få oppleve naturen og ikke søppel og dine etterlatenskaper.