Julepåleggslaging i Skogtun

Onsdag 18. november møtes vi i Skogtun for å lage sylte, rull eller lignende til jul.
Råvarer får vi kjøpt på butikken, det legges ut bestillingsliste for lammeside og ribbe der, eller du kan melde deg på og bestille fra facebook-arrangementet vårt.
Hva foretrekker du til julepålegg? Hodesylte eller plukksylte, der kjøttet kokes på forhånd, skjæres i biter og blandes sammen med krydder, og varmes opp før den presses, eller syltarull, der et stykke flatribbe skjæres, krydres og knyttes sammen, for så å kokes etterpå?
 
Eller kanskje har du andre favoritter? Skriv gjerne kommentarer, oppskrift, råd og tips, eller legg inn som linker på facebook.
 
Oppskrifter, råd og tips:
Her finner du oppskrifter på plukksylte, eller sylte som kokes på forhånd: http://oppskrift.klikk.no/sylte-av-ribbe/1932/
 
Min tradisjonelle er syltarull, som kokes etter at den er krydra og rulla sammen. Og etter avkjøling og pressing legges den i saltlake.
Her er en oppskrift på sylterull: http://www.grilstad-storkjokken.no/sylterull
 
Mange kan ikke feire jul uten den tradisjonelle lammerulla, her finner du et par oppskrifter på den:
 
Mange har også gode oppskrifter på elgrull, kanskje er det noen som vil dele? Ellers kan du prøve denne: http://tradisjoner.no/oppskrift47.html
Forberedelser før vi møtes i Skogtun:
Selvfølgelig må råvarene kjøpes inn på forhånd, bestill gjerne fra butikken på bestillingslista vi har lagt ut der, eller si fra på facebook.
Skal du lage hodesylte eller plukksylte må kjøttet kokes på forhånd, før vi møtes i Skogtun.
Da trenger du også en form å legge sylta i, og kanskje noe å presse den med inni forma.
Skal du lage syltarull trenger du ikke gjøre noe på forhånd, da ordnes og krydrer du rullen på Skogtun, og koker og presser den hjemme etterpå.
Syltarullen legges gjerne i saltlake etter koking, til den har fått passe saltsmak. Deretter kan den oppbevares i en lake som er mindre salt, men som bevarer friskhet og saftighet på rulla. Og den kan selvfølgelig også fryses.
Lake til salting:
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.